Gelukkig nieuwjaar en een gezond 2018

Gepost op januari 2nd, 2018 door admin in Nieuws  |  Geen reacties »

In 2018 zijn er weer vele plekjes te bezoeken waar leuke vakantiehuisjes staan. Wij zetten ook dit jaar weer alle deals op een rijtje.

In 2017 weer lekker op pad

Gepost op januari 5th, 2017 door admin in Nieuws  |  Geen reacties »

Gelukkig nieuwjaar en de geniet van je vrije tijd. Lekker ontspannen in een vakantiehuisje.

nieuwjaar2017

Waar ga jij heen in het nieuwe jaar?

Gepost op januari 6th, 2016 door admin in Nieuws  |  Geen reacties »

Weer genoeg nieuwe plekken te ontdekken via Vakantiehuisjes-Huren.NL in 2016!

HNY

Crisis, koop nu een vakantiehuisje in Spanje!

Gepost op juli 6th, 2013 door admin in Nieuws  |  Geen reacties »

Op dit moment is net zoals in heel Europa ook de crisis in Spanje als een bom ingeslagen. De werkloosheidscijfers liggen op een historisch hoog dieptepunt en de banken staan onder druk. Het voordeel hiervan is dat de gemiddelde prijs voor een vakantiewoning in Spanje is gehalveerd. Dit maakt Spanje een interessant land om er nu in vastgoed te gaan beleggen.

Het warme weer en de goede infrastructuur zowel over land als door de lucht zijn ideale parameters voor een lucratieve belegging in Spaans vastgoed. Ondanks de economische malaise, blijft de toeristenstroom naar Spanje onverminderd hoog. Ook het aantal toeristen wat een vakantiehuisje boekt, blijft stijgen. Wanneer je dan ook een vakantiehuis aanschaft in Spanje, kun je deze minimaal 5 maanden in het jaar uitstekend verhuren.

6-7-2013

Hoelang deze crisis nog gaat duren is niet bekend. Het lijkt er wel op dat inmiddels de bodem qua vastgoed prijzen inmiddels wel is bereikt. Een beter moment om in te stappen is er dan ook niet. Sla dus nu je slag door een goedkope vakantiewoning in Spanje te kopen en verdien het terug door het huis te verhuren wanneer je zelf niet aanwezig bent. Zo sla je twee vliegen in een klap.

Het prachtige weer is de voornaamste reden om naar Spanje op vakantie te gaan. Toch moet je het gevarieerde landschap niet onderschatten. Prachtige stranden, indrukwekkende flora en fauna en wereldsteden als Barcelona en Madrid maken van Spanje een perfect land om langere tijd de verblijven.

Op vakantie met vliegtuig zonder piloot.

Gepost op december 5th, 2012 door admin in Nieuws  |  Geen reacties »

Het klinkt nog erg vreemd, maar binnenkort zou het zomaar eens realiteit kunnen worden dat wanneer je naar je vakantiebestemming gaat met het vliegtuig deze niet meer wordt bestuurd door een piloot van vlees en bloed. Dit jaar nog gaat er een test van start in Engeland, waarbij een vliegtuig zonder piloot of ander personeel de lucht in gaat en een testvlucht gaat maken. Het uiteindelijke doel is dat ook gewone vakantie lijnvluchten zonder piloot gevlogen gaan worden.


De test gaat plaatsvinden met een Jetstream vliegtuig met twee motoren. Deze zal binnen enkele weken opstijgen vanuit Lancashire in Engeland. Hier zit namelijk het Warton Aerodrome. De bedoeling is dat het vliegtuig zonder personeel en passagiers naar Schotland vliegt. Vliegen zonder piloot lijkt nog allemaal een ver van mijn bed show en verre toekomst muziek, maar is dichterbij dan je zal verwachten. In Noord-Amerika worden op dit moment reeds dit soort vliegtuigen gefabriceerd en deze zullen hun commerciële opwachting maken over ongeveer 3 jaar.

In het begin zullen dit soort onbemande vluchten worden ingezet bij niet al te lange vluchten, zoals bij achtervolgingen en controles. Wanneer dit zijn vruchten afwerpt is het een kleine stap naar passagiersvliegtuigen. Wanneer je dan koers zet naar je vakantiehuisje in Spanje is de kans groot dat je niet meer hoeft te klappen voor de piloot, maar de computer welke het vliegtuig bestuurt.

Hof van Saksen maakt doorstart na faillisement

Gepost op oktober 5th, 2012 door admin in Nieuws  |  Geen reacties »

In Drenthe vind je het luxe vakantiepark Hof van Saksen. In het plaatsje Nooitgedacht is dit bekende vakantiepark een onderdeel van de samenleving geworden. Vele toeristen vinden jaarlijks de weg naar dit mooie vakantiepark in het bosrijke Drenthe en veel mensen uit de directe omgeving vinden hier hun dienstbetrekking.

Afgelopen vrijdag is het vakantiepark officieel failliet verklaard door de rechtbank. De nieuwe eigenaar kan vanaf nu dan ook opnieuw beginnen met de herstructurering van het vakantiepark en zal een doorstart maken. Landal GreenParks gaat het Hof van Saksen per direct uitbaten. Dat is deze week wereldkundig gemaakt.

Achter Landal Greenparks zit een ander bedrijf, genaamd Driestar. Deze onderneming is op papier de nieuwe eigenaar van alle vakantiewoningen. Het vakantiepark telt overigens 600 vakantiehuisjes en is sinds 2007 actief in de vrijetijdsmarkt. De nieuwe eigenaar kan dus meteen aan de slag.

Er is echter nog onduidelijkheid of de nieuwe eigenaar alle 200 medewerkers overneemt.  De personeelsfunctionaris van Landal heeft inmiddels gesprekken gestart met alle personeelsleden. Ook wordt er onderzocht hoe het park zijn aantrekkelijkheid weer terugkrijgt en welke positie het wil innemen in de vakantiehuizen branche. Naar verwachting zal het vakantiepark binnen enkele weken zijn deuren weer openen.

Nieuwe vakantiehuisjes in Alpen verboden

Gepost op september 23rd, 2012 door admin in Nieuws  |  Geen reacties »

Zwitserland is het zat. Het bouwen van nieuwe vakantiehuisjes in de Zwitserse Alpen wordt aan banden gelegd. Op 1 januari 2013 mogen de meeste gemeenten geen bouwvergunning meer verstrekken voor de bouw van een tweede huis in de Alpen.

Gemeenten mogen vanaf dat moment nog maar voor 20% bestaan uit vakantiehuizen. Het grote probleem is dat er in Zwitserland her en der spookdorpen ontstaan. Deze dorpen staan vol met tweede huizen van eigenaren die buiten de vakantietijd elders wonen en daardoor staat er erg veel leeg.

Het oorspronkelijke plan was om strikt alle bouwaanvragen af te keuren, zonder uitzonderingen. En dit zou al op 1 september jl. ingegaan moeten zijn. Echter deze plannen wisten nogal op wat weerstand te stuiten van de Zwitserse bevolking.

De plannen zijn  nu enkele maanden uitgesteld tot begin volgend jaar. Echter nu wordt er weer geklaagd door voorstanders van een snelle regeling van deze nieuwe wetgeving. Bepaalde milieugroepen zijn furieus dat de plannen voor het stoppen van de bouw van vakantiehuisjes naar volgend jaar is verplaatst en vrezen een hoos aan last minute bouwaanvragen.

Terug bij de baas en het vakantiegevoel is weg

Gepost op september 6th, 2012 door admin in Nieuws  |  Geen reacties »

Eindelijk 3 weken zomervakantie en lekker de tijd om eens goed uit te rusten en een tijdje niet geconfronteerd te worden met je werk. Echter het uitgeruste vakantiegevoel verdwijnt als sneeuw voor de zon bij het treffen van de baas.

90% van de Nederlanders kan het vakantiegevoel vasthouden tot aan de eerste dag op het werk. Deze conclusies zijn voortgekomen uit onderzoek wat is uitgevoerd in opdracht van een grote aanbieder van vakantiehuizen in Nederland, Europa en ver daarbuiten. De steekproef is gehouden onder bijna 1.300 Nederlanders.

Op het moment dat de baas onder ogen wordt gekomen of het zien van je desk of laptop is per omgaande de vakantie ervaring voorbij. 30% weet het vakantiegevoel tot aan de eerste werkdag en een magere 15% weet het een werkweek vol te houden.

Dit gevoel langer bij je houden kan bijvoorbeeld dor de aanschaf van een souvenir voor jezelf. Echter minder dan de helft van de ondervraagden koopt een souvenir voor zichzelf, maar juist wel voor anderen. Een andere manier om niet meteen in je oude stramien te vervallen is om direct bij terugkomst de volgende vakantie alweer te plannen. Het plezier om ergens naar uit te kijken heeft een langdurige uitwerking.

Vakantiehuizen Bergvennen gaan niet door

Gepost op augustus 19th, 2012 door admin in Nieuws  |  Geen reacties »

De bouw van 160 vakantiewoningen in Parc Bergvennen in Lattrop is tot nadere order uitgesteld en het is maar de vraag of het ooit weer op wordt gepakt. De huidige economische malaise in de wereld en ook in Nederland heeft ervoor gezorgd dat investeerders in deze branche erg huiverig zijn en de hand op de knip houden. Het risico om hier nu geld in te steken is onverantwoordelijk groot.

Het tot stand komen van dit vakantiepark naast de camping Bergvennen is dus op dit moment niet realistisch. De economie heeft roet in het eten gegooid. Het oorspronkelijke idee was om camping Bergvennen grondig te verbouwen. Zodoende dat er een gebied van 15 hectare groot ontstond waar vakantiehuizen in diverse prijsklassen en afmetingen zouden te komen staan.

De camping zou dan komen te vervallen en het nieuwe vakantiewoningen park zou Parc Bergvennen gaan heten. Een groot bedrijf welke de exploitatie van vakantieparken regelt zou de boel moeten gaan bestieren. Dan moet je denken aan bedrijven zoals Roompot of Hoogenboom.

Eddy Zoey in vakantiehuis berooft

Gepost op juli 28th, 2012 door admin in Nieuws  |  Geen reacties »

Presentator Eddy Zoey heeft zijn vakantie vroegtijdig moeten afbreken. Afgelopen dagen zat hij tezamen met zijn familie op het vakantie eiland Ibiza. Het was een zeer geslaagd uitstapje tot afgelopen donderdag avond. De rust werd bruut verstoord door inbrekers.

Dit heeft Eddy Zoey aan RTL Boulevard laten weten. De bewuste donderdag, heel vroeg in de morgen, werden Eddy en zijn ega wakker van rare geluiden. Toen hij een kijkje ging nemen bleek dat de deur van zijn vakantiehuis niet op slot stond en open was. Tevens was het een grote bende.

Deze insluipers hebben niet alleen huisgehouden in de woonkamer, maar ook de slaapkamers van het vakantiehuisje waren doorzocht. In een van de slaapkamers lag Eddy’s trouwring welke nu is verdwenen. Deze ring was custom made en hier is geen ander exemplaar meer van.

Ook ontbrak er een tablet, horloge en een telefoon. De telefoon is inmiddels teruggevonden door de politie en deze heeft Eddy inmiddels weer in zijn bezit. Het hele gezin is behoorlijk geschrokken van dit alles en inmiddels teruggevlogen naar Nederland.