Hof van Saksen maakt doorstart na faillisement

In Drenthe vind je het luxe vakantiepark Hof van Saksen. In het plaatsje Nooitgedacht is dit bekende vakantiepark een onderdeel van de samenleving geworden. Vele toeristen vinden jaarlijks de weg naar dit mooie vakantiepark in het bosrijke Drenthe en veel mensen uit de directe omgeving vinden hier hun dienstbetrekking.

Afgelopen vrijdag is het vakantiepark officieel failliet verklaard door de rechtbank. De nieuwe eigenaar kan vanaf nu dan ook opnieuw beginnen met de herstructurering van het vakantiepark en zal een doorstart maken. Landal GreenParks gaat het Hof van Saksen per direct uitbaten. Dat is deze week wereldkundig gemaakt.

Achter Landal Greenparks zit een ander bedrijf, genaamd Driestar. Deze onderneming is op papier de nieuwe eigenaar van alle vakantiewoningen. Het vakantiepark telt overigens 600 vakantiehuisjes en is sinds 2007 actief in de vrijetijdsmarkt. De nieuwe eigenaar kan dus meteen aan de slag.

Er is echter nog onduidelijkheid of de nieuwe eigenaar alle 200 medewerkers overneemt.  De personeelsfunctionaris van Landal heeft inmiddels gesprekken gestart met alle personeelsleden. Ook wordt er onderzocht hoe het park zijn aantrekkelijkheid weer terugkrijgt en welke positie het wil innemen in de vakantiehuizen branche. Naar verwachting zal het vakantiepark binnen enkele weken zijn deuren weer openen.

Laat een reactie achter