Nieuwe vakantiehuisjes in Alpen verboden

Zwitserland is het zat. Het bouwen van nieuwe vakantiehuisjes in de Zwitserse Alpen wordt aan banden gelegd. Op 1 januari 2013 mogen de meeste gemeenten geen bouwvergunning meer verstrekken voor de bouw van een tweede huis in de Alpen.

Gemeenten mogen vanaf dat moment nog maar voor 20% bestaan uit vakantiehuizen. Het grote probleem is dat er in Zwitserland her en der spookdorpen ontstaan. Deze dorpen staan vol met tweede huizen van eigenaren die buiten de vakantietijd elders wonen en daardoor staat er erg veel leeg.

Het oorspronkelijke plan was om strikt alle bouwaanvragen af te keuren, zonder uitzonderingen. En dit zou al op 1 september jl. ingegaan moeten zijn. Echter deze plannen wisten nogal op wat weerstand te stuiten van de Zwitserse bevolking.

De plannen zijnĀ  nu enkele maanden uitgesteld tot begin volgend jaar. Echter nu wordt er weer geklaagd door voorstanders van een snelle regeling van deze nieuwe wetgeving. Bepaalde milieugroepen zijn furieus dat de plannen voor het stoppen van de bouw van vakantiehuisjes naar volgend jaar is verplaatst en vrezen een hoos aan last minute bouwaanvragen.

Laat een reactie achter