Terug bij de baas en het vakantiegevoel is weg

Eindelijk 3 weken zomervakantie en lekker de tijd om eens goed uit te rusten en een tijdje niet geconfronteerd te worden met je werk. Echter het uitgeruste vakantiegevoel verdwijnt als sneeuw voor de zon bij het treffen van de baas.

90% van de Nederlanders kan het vakantiegevoel vasthouden tot aan de eerste dag op het werk. Deze conclusies zijn voortgekomen uit onderzoek wat is uitgevoerd in opdracht van een grote aanbieder van vakantiehuizen in Nederland, Europa en ver daarbuiten. De steekproef is gehouden onder bijna 1.300 Nederlanders.

Op het moment dat de baas onder ogen wordt gekomen of het zien van je desk of laptop is per omgaande de vakantie ervaring voorbij. 30% weet het vakantiegevoel tot aan de eerste werkdag en een magere 15% weet het een werkweek vol te houden.

Dit gevoel langer bij je houden kan bijvoorbeeld dor de aanschaf van een souvenir voor jezelf. Echter minder dan de helft van de ondervraagden koopt een souvenir voor zichzelf, maar juist wel voor anderen. Een andere manier om niet meteen in je oude stramien te vervallen is om direct bij terugkomst de volgende vakantie alweer te plannen. Het plezier om ergens naar uit te kijken heeft een langdurige uitwerking.

Laat een reactie achter